Pages

Saturday, May 21, 2011

Suke + Kenangan + Terkenang X-Intern'z MPB Production

Hello World...

wah tajuk...... 360 darjah berudah dari tajuk post yg lepas... hehheheh ari nie (21/Mei/2011) aku bukak FB aku.... mcm biasa aku tgk Noti.... ada 5.. aku pwon bukak la.... pastu tau aku nampak mamat nie tagged something kat aku... haiiiiii... ape plak mamat nie tag nye.... aku pwon tgk la..... sekali video a.k.a vid la die tag.... tajuk vid

Zoom Malaysia : Misi Mencari Sungai (Sg.Gabai).... 
wah...tajuk dah menarik dah...... aku pwon bukak alamak vid time aku 
intern dulu....ngan dak intern MPB g bekelah kat Sg Gabai.... huuuu 
syokkkkkk ooooo..... terbaik punye..... aku tgk vid tu panyakl kali... 

last2 aku download la vid tu.. hahahaha... rindu plak kat mereka2..
ari genap kita org g bekelah tu....hehheh so korang enjoy la vid nie...

video

so korang enjoy tak... kelakarkan mereka... heheh nie la yg buat aku bahagia kembali....... LOVE all of u in the vid... hehhehe


Friday, May 20, 2011

Kecewa + Melepas...

Hello world....

Hari nie aku br boleh tgk result aku.... hmmm okey la... walaupun tak bawah 3 tp masih pointer aku jatuh jauh giler..... sedih gile.. kecewa..yang paling penting melepas la aku satu benda nie dari mak aku....... kanapa la aku tak nak study gile2 ari tu... kalo aku study giler2 ari tu mesti mimpi jd kenyataan.. huuuuuu..... sedey gile.... mesti korang nak rau aper yg aku melepas tuu an.. nie la die benda yg aku melepas tuuu.....




nie la die benda yg aku nak tu....


nie jugak....


ooohhhhh knp la.....ko bkn milik ku...


mak aku bising la jugak...antara yang die ckp

"haaa... tu la....tgk la cite korea tu...lg..."
"knp jauh sgt jatuh..... nasib 3 pointer lg kalo 2 aku kawinkn ko...."
"tuuu laaaa.... kalo ko dpt lebih 0.01 dari sem lepas pwon mak belikan....kemera hitam tu(DSLR)"
"mak tau dah knp pointer ko turun sbb moto kelas ko la tu... Entertainment First Study Last.."

okey la.... tu je la citer aku ari nie.... huhuhuhuhuh  : (

Tuesday, May 10, 2011

Keje...

Hello World...






Kerja, WorkTrabahoGōngzuò,  atau Kāma adalah  benda yang sama...... hmmmm entah la.. hati aku nie berbelah bagi... nak keje ke tak nak... hati nak keje tp otak ckp tak yah la..... bile hati dan otak tak bersatu badan menjadi mangsa... okey ayat sastera sikit... hehehhehe... tp betul...... hati ckp keje otak ckp tak payah.. mangsanye badan sbb tak tau nak ikut yg mane.... hmmmm TOLONG la aku membuat keputusan.......






hari nie aku dpt tau kwn2 aku dah dpt keje... TYQA...dah jd cikgi eh salah cikgu kat taska,... NISA dpt keje design kitchen ..PATIN nak g Temuduga ecok huuuuuu...... gud luck to all my LOVE.... doa aku tetap ada tok korng....... 




hari nie jugak mak cik aku suh betulkan resume.. tambah beberapa benda.... antaranye HOBBY... mmg aku nie ada HOBBY... tp tau tak ape HOBBY aku...... bak kata mak aku


"Hobi ko makan Tido makan Tgk TV"


ok mak aku kadang2 betul tp tu bkn HOBBY aku yg Official .... HOBBY Official aku adalah tgk cerita yg br kat tenet.. hehhehehe or searching Pix2 yg lawa....... or aku edit pix aku yg tak lawa jd lawa... hehhehehhe.....


kwn2 tolong doakan aku terbukak hati nak keje....... huhuhuhuhuh 



Bye world.... have a nice life





Friday, May 6, 2011

Ngaduuuuuu.....

Hello world.....

apa kabo?? cian?? eh salah cihat??? hehehhehe... ngaduuuuu???? korang mesti ingat aku nak cite ada org nak ngadu pada org lain kan..... tp tidak..... bkn nak ckp pasal org nie ngadu lepas kene marah... tp nie cite pasal makhluk ALLAH satu nie.....

satu pagi yg agak sunyi.....
mak : dabuuuuuuuuuuuuu.......apa ko buat tu......
aku : haaaaaa???? knp mak?? asl2??? (tekejut sebb tgh tido lg)
mak: ko tgk dabuu tu.. ape die buat kat belakang TV tu......
aku: haaa??? haaa???
mak aku dengan pantas g kat TV dan
mak: dabuu.. kuar dari situ.... nanti aku sepak ko kang.......
dabuuu.. pwon ngan takut berlari kuar dari belakang TV dan lari ke da[ur lalu menjerit kat depan pintu bilik kakak aku dan panggil......
dabu: nyang nyang nyang........
mak aku ingat nak sambung marah... tp tegelak gak sambil ckp
mak: ko ingat ape??? aku takot ngan kakak ko??? dengn ko ngan kakak ko sekali aku sesah.....
aku: haaa???? okey.. dabu bongok....(muke tak ada perasaan coz ngantok lg...)

tu la saja cite aku kali nie..... to dabu... jgn buat lagi okey...... bye....





p/s: sesah tu mcm rotan la....

Monday, May 2, 2011

MariMar....

Hello World.......

Ari nie aku tgk MariMar, selalu tgk MariMar kat laptop je..... tp ari nie tgk kat TV aku....... hhuuuuuuuuuhhuhuh best...selalu tgk screen kecik ari tgk screen besaq.., hheheeheheheh.... sebenarnye tak tau nak wat post aper..so aku cite la pasal MariMar... nak tau cite nie pasal ape.????



cite nie tentang seorg kanak2 perempuan yang diberi nama MariMar......membesar dalam keadaan yang susah tp dirinye bahagia...seorg lelaki dtg dan mengaku dirinye sebagai bapa MariMar.....MariMar telalu bahagia dan die ingin ke Manila bersama2 bapa dan ibunye.... bapanye pun membawa mereka  ke Manila.... dalam perjalanan ke Manila menaiki Kapal terbang.... mereka ditinpa kemalang yang membuatkan MariMar terpisah dengan ibu dan bapanye.,.... ibunye terbunuh....dipendekkan cerita.... MariMar dibesarkan oleh nenek dan atuk...di sebuah pulau... di situ MariMar yang tidak berbelajaran menemui seorg jejaka bernama Sergio...... disana mereka bertemu dan berkawin..... pendekkan kan lg cerita mereka terpisah oleh beberapa sebab yang membuatkan MariMar mengumpul dendam....MariMar telah betemu dengan Bapanye... dan bapanye memberikan seluruh hartanye. kepada MariMar....MariMar pown menjadi pendendam......dan ingin membalas dendam..... adakah MariMar akan terus membalas dendam????... apa yang berlaku dengan hubungan MariMar dan Sergio?? nak tau.... tgk la kat TV3.. heheheheehehe MariMar...


nie la Sergio n MariMar


MariMar 


P/S: sebenarnye tulis nie sebab rindu kat mereka2 bernama K.I.T.A......